ΛΟΝΔΙΝΟ 2017-2018


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ERASMUS +

Erasmus Λονδίνο 2018

26/2/2018 - 12/3/2018

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού προγράμματος κινητικότητας για την εκπαίδευση και την κατάρτιση, Erasmus+,  36 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λουτρακίου επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο και πιο συγκεκριμένα το Λονδίνο κατά την περίοδο 26 Φεβρουαρίου 2018 –  12 Μαρτίου 2018. Οι συμμετέχοντες κατανεμήθηκαν σε 2 ομάδες, που η κάθε μία αποτελείτο από 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο ομάδων παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κατάρτιση νοσηλευτών σε ασθενείς υψηλού κινδύνου», στις εγκαταστάσεις του οργανισμού υποδοχής  The London First Aid Training Company, και είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις , ικανότητες και δεξιότητες τους, εφαρμόζοντας πρακτική άσκηση. Ακόμα, επισκέφτηκαν κλινικές νοσοκομείων του Λονδίνου που περιθάλπουν τέτοιους ασθενείς και αποκόμισαν εμπειρίες εφαρμογής των τεχνικών που διδάχτηκαν σε πραγματικές συνθήκες.

Επιπρόσθετα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολιτισμικές επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο φυσικής Ιστορίας, την Οξφόρδη, το Αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς, το Ναυτικό μουσείο κ.α., και τους δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά, παλιά και νέα, κτήρια, τις πλατείες, τα πάρκα και τα εμπορικά καταστήματα. Έζησαν για  15 ημέρες το πολυπολιτισμικό και αρμονικά συνεργαζόμενο περιβάλλον του Λονδίνου.

Στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

ΙΤΑΛΙΑ 2016-2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ERASMUS +

Erasmus  Ιταλία 2017

13/2/2017 - 27/2/2017

To 1o ΕΠΑΛ Λουτρακίου, τον Φεβρουάριο του 2017 επισκέφτηκε την Ιταλία στα πλαίσια  του προγράμματος Erasmus+. Στις Εγκαταστάσεις της Virvelle οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στο InternetMarketing.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικά μαθήματα, εργαστηριακά καθώς και επισκέψεις σε εταιρίες. Οι μαθητές στο τέλος του προγράμματος παρέλαβαν πιστοποιητικό δίπλωμα φοίτησης.

Η διαμονή έγινε σε δύο πόλεις. Στο Σαλέρνο, νότια της Νάπολης και την Ρώμη.

Πολιτιστικές επισκέψεις έγιναν στην Πομπηία, στο Κολοσσαίο και το Βατικανό.

Η διάρκεια ήταν 15 ημέρες και όλα τα έξοδα των μαθητών και των συνοδών καθηγητών καλύφθηκαν από το πρόγραμμα Erasmus+.

ΚΥΠΡΟΣ 2014-2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ERASMUS +

Erasmus Κύπρος 2015

To 1o ΕΠΑΛ Λουτρακίου τον Φεβρουάριο του 2015 επισκέφτηκε την Λευκωσία της Κύπρου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Στις εγκαταστάσεις του Intercollege οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στους Αυτοματισμούς (PLC), την δομημένη καλωδίωση και το σύστημα ΚΝΧ.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικά μαθήματα, εργαστηριακά καθώς και επισκέψεις σε βιομηχανικούς χώρους και εταιρίες.

Οι μαθητές, στο τέλος του προγράμματος παρέλαβαν πιστοποιητικό δίπλωμα φοίτησης.

Πολιτιστικές επισκέψεις με ξενάγηση  έγιναν στην Λευκωσία, την Λάρνακα και την Πάφο. 

Η διάρκεια ήταν 14 ημέρες και όλα τα έξοδα των 22 μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους καλύφθηκαν από το πρόγραμμα Erasmus+.

Erasmus+, πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης 

Η Βασική Δράση 1/ ΚΑ1 του Erasmus+,  στην οποία συμμετέχει το σχολείο μας, αφορά την μαθησιακή κινητικότητα εκπαιδευομένων και προσωπικού σχολικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτησης και προσφέρει την ευκαιρία σε μαθητές και στελέχη σχολικών μονάδων  να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα. Οι συμμετέχοντες μέσω των δραστηριοτήτων που προσφέρουν τα σχέδια μαθησιακής κινητικότητας έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Στους Παρακατω συνδεσμους μπορείται να δειτε εικόνες απο τις επισκέψεις μαθητων και εκπαιδευτικών του 1ο ΕΠΑ.Λ Λουτρακίουσε χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Φεβρουάριος - Μάρτιος 2018 Λονδίνο 

Φεβρουάριος 2017 Κύπρος        Φεβρουάριος 2017 Ιταλία

Φεβρουάριος 2016 Βερολίνο       Μάρτιος 2016  Βαρκελώνη

Φεβρουάριος 2015 Κύπρος

ΚΥΠΡΟΣ 2016-2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ERASMUS +

Erasmus Κύπρος 2017

13/2/2017 - 27/2/2017

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος κινητικότητας για την εκπαίδευση και την κατάρτιση, Erasmus+,  20 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λουτρακίου επισκέφθηκαν την Κύπρο κατά την περίοδο 13-28 Φεβρουαρίου 2017.


Οι είκοσι μαθητές από την Β΄ και Γ΄ τάξη που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο
 «Κατάρτιση σε νέες τεχνικές και εργαλεία προβολής / διαφήμισης - Internet marketing», είχαν την ευκαιρία να καταρτιστούν σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Λευκωσίας- Intercollege University of Nicosia  -  και να βελτιώσουν τις γνώσεις , ικανότητες και δεξιότητες τους, εφαρμόζοντας πρακτική άσκηση

Επιπρόσθετα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολιτισμικές επισκέψεις στα σημαντικότερα σημεία και μνημεία της μεγαλονήσου και τους δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν 15 ημέρες το πολυπολιτισμικό και αρμονικά συνεργαζόμενο περιβάλλον της Κύπρου.

Στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης του προγράμματος

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 2015-2016

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ERASMUS +

Erasmus Βαρκελώνη 2016

1/3/2016-15/3/2016 

To 1ΕΠΑΛ Λουτρακίου, τον Μάρτιο του 2016, επισκέφτηκε τη Βαρκελώνη στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.  Οι μαθητές παρακολούθησαν σεμινάριο πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επισκέφτηκαν εταιρίες και βιομηχανικούς χώρους που δραστηριοποιούνται πάνω σε αυτόν τον τομέα. Καθ?όλη την διάρκεια της διαμονής οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Πραγματοποιήθηκαν επίσης μονοήμερες πολιτιστικές επισκέψεις στην μεσαιωνική πόλη Τζιρόνα και το παραθαλάσσιο Λιόρετ. Η διάρκεια ήταν 14 ημέρες και όλα τα έξοδα των 20 μαθητών και των συνοδών καθηγητών καλύφθηκαν από το πρόγραμμα Erasmus+.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2015-2016

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ERASMUS +

Erasmus Βερολίνο 2016

15/2/2016-29/2/2016 

To 1ΕΠΑΛ Λουτρακίου, το Φεβρουάριο του 2016, επισκέφτηκε το Βερολίνο στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.  Οι μαθητές παρακολούθησαν σεμινάριο πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επισκέφτηκαν εταιρίες και βιομηχανικούς χώρους που δραστηριοποιούνται πάνω σε αυτόν τον τομέα. Επισκέφτηκαν επίσης την διεθνή κλαδική έκθεση για την οικοδομή και την τεχνολογία κτηρίων Bautec. Κατά τη διάρκεια της διαμονής οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης του Βερολίνου. Πραγματοποιήθηκαν επίσης μονοήμερες πολιτιστικές επισκέψεις στην Δρέσδη και το Πότσδαμ. Η διάρκεια ήταν 14 ημέρες και όλα τα έξοδα των 20 μαθητών και των συνοδών καθηγητών καλύφθηκαν από το πρόγραμμα Erasmus+.

Πρόσθετες πληροφορίες