Είσαι έτοιμος για μαθητεία;

Κλικάρισε  το επισυναπτόμενο φυλλάδιο και απάντησε στις ερωτήσεις!

Αν  απαντήσεις στα περισσότερα ΝΑΙ ,

είσαι έτοιμος για μαθητεία!

Αν το σκέφτεσαι ακόμη, ενημερώσου!

Αξίζει!

  
enim gylodio math page-0001            enim gylodio math page-0002

Μαθητεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο να προσφέρει στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ μία εναλλακτική και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας, υλοποιεί το θεσμό του Μεταλυκειακού  Έτους - Τάξης Μαθητείας  που αποτελεί «Μεταδευτεροβάθμιο Κύκλο Σπουδών» και ανήκει στο μη τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα. Το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας είναι προαιρετικό.

Μαθητεία ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής.

Οι απόφοιτοι της «Τάξης Μαθητείας» λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.  

Ο μαθητευόμενος συνδέεται με συμφωνητικό Μαθητείας με τον εργοδότη, λαμβάνει αμοιβή ή επίδομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και έχει ασφαλιστική κάλυψη.

 Η Μαθητεία  υλοποιείται με βάση πρόγραμμα μάθησης το οποίο επιμερίζεται στον χώρο εργασίας και στην εκπαιδευτική δομή.

Ο εργοδότης αναλαμβάνει να παράσχει στον μαθητευόμενο εκπαίδευση, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησε ο μαθητευόμενος και οδηγεί σε συγκεκριμένο επάγγελμα.

Η μαθητεία απευθύνεται σε ενήλικους με στόχο:

  •           την αφομοίωση απαραίτητων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων
  •           την ετοιμότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις αυτής της μορφής μάθησης

Η μαθητεία διεξάγεται με βάση συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών έτσι ώστε να:

  •           επιτυγχάνονται συγκεκριμένα μαθησιακά αποτελέσματα
  •           επιτυγχάνεται συνεργασία εκπαιδευτικής δομής - επιχείρησης
  •           αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για την ορθή εφαρμογή της διαδικασίας τόσο στο σχολείο όσο και στο χώρο εργασίας.

Στη μαθητεία προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση και ασφάλιση για:

  •           ομαλοποίηση της μετάβασης των αποφοίτων των Επαγγελματικών Λυκείων από την εκπαίδευση στο επάγγελμα και εξοικείωσή τους  με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
  •           αφομοίωση επαγγελματικής κουλτούρας δέσμευσης των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση των μαθητευομένων  

 

Πρόγραμμα μάθησης

Κατά την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας» εφαρμόζεται δυικό σύστημα εκπαίδευσης με συνολική διάρκεια του προγράμματος περιπου δέκα (10) μήνες και  περιλαμβάνει:

α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας

β) μαθήματα Ειδικότητας στη σχολική μονάδα

Με την ολοκλήρωση του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας και πριν την συμμετοχή σε εξετάσεις Πιστοποίησης κάθε μαθητευόμενος δύναται να παρακολουθήσει  Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης, που οργανώνονται με την ευθύνη του ΥΠΠΕΘ.  

Την ευθύνη υλοποίησης του «Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας», έχει το ΕΠΑ.Λ. στο οποίο και εγγράφονται οι μαθητευόμενοι, σε συνεργασία με το Ε.Κ.(Εργαστηριακό Κεντρο) όπου πραγματοποιούν τις εργαστηριακές τους ασκήσεις οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. και στο οποίο θα γίνεται το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας (7 ώρες).

Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» πραγματοποιούνται:

A.      «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας» συνολικής διάρκειας διακοσίων τριών (203) ωρών. Το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες από εκπαιδευτικό προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ ή/και σε Εργαστηριακά Κέντρα (ΕΚ).

B.      «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας», το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης στον εργασιακό χώρο, είναι διάρκειας οκτώ ωρών. Η συνολική διάρκεια είναι ως τη συμπλήρωση 156 ημερομισθίων, από τα οποία τα 12 δύνονται ως κανονική άδεια. Οι μαθητευόμενοι προσέρχονται στο χώρο εργασίας τέσσερες ημέρες την εβδομάδα

Εγγραφή στο Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας

Δικαίωμα εγγραφής στο Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας έχουν νέοι και νέες που ικανοποιούν σωρευτικά και τα δύο παρακάτω κριτήρια:

1.    είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου (ΕΠΑ.Λ. ή ΓΕ.Λ.) και πτυχίου του δευτεροβάθμιου       κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. καθώς και παλαιότερων τύπων       σχολείων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ισότιμων με     το ΕΠΑ.Λ. 

2.   βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης

Οι υποψήφιοι που
πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» και έχουν αναρτήσει τα απαραίτητα
δικαιολογητικά στο ΠΣ Μαθητείας μοριοδοτούνται σύμφωνα με το βαθμό πτυχίου τους, την ηλικία τους και το έτος
απόκτησης πτυχίου ως εξής:

1. Ο βαθμός πτυχίου ΕΠΑ.Λ., στρογγυλοποιημένος σε τρία δεκαδικά ψηφία, πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000) και προσφέρει ισοδύναμο αριθμό μορίων.
2. Η ηλικία του υποψηφίου υπολογίζεται αφαιρώντας το έτος γέννησης του υποψηφίου από το έτος υποβολής της αίτησης, και μοριοδοτείται επιπλέον ως ακολούθως:
   i. Έως και 20 έτη με 4000 μόρια
   ii. Μεγαλύτερη από 20 και έως και 28 έτη με 3000 μόρια
   iii. Μεγαλύτερη από 28 και έως και 40 έτη με 2000 μόρια
   iv. Μεγαλύτερη από 40 έτη με 1000 μόρια.
3. Η εγγύτητα της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης του υποψηφίου από την ημερομηνία απόκτησης του πτυχίου του, μοριοδοτείται επιπλέον ως ακολούθως:
   i. Για διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου 3000 μόρια
   ii. Για διάστημα δύο ετών από την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου 2000 μόρια
   iii. Για διάστημα άνω των δύο ετών από την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου 1000 μόρια
4. Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας προηγείται ο μεγαλύτερος σε ηλικία, σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης,υποψήφιος. Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας με την ίδια ημερομηνία γέννησης, προηγείται ο υποψήφιος με τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου, και αν υπάρχει ισοβαθμία και στον βαθμό πτυχίου, προηγείται ο υποψήφιος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό απολυτηρίου.
5. Για την τελική κατάταξη των υποψηφίων λαμβάνονται συνδυαστικά υπόψη η μοριοδότηση των υποψηφίων και η παρακάτω σειρά προτεραιότητας:

   (Α) προηγούνται κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων προς αυτούς τίτλων σε συναφείς ειδικότητες και

   (Β) έπονται οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου ΕΠΑ.Λ. σε συναφείς ειδικότητες.
6. Ειδικότερα οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., οι οποίοι/ες βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ) συμμετέχουν στα τμήματα του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» ΕΠΑ.Λ. με τις ακόλουθες επιλογές:
   i. Με δεσμευμένη θέση Μαθητείας. Στην περίπτωση αυτή τα μόρια κατάταξης τους προσαυξάνονται κατά χίλια (1000).
   ii. Σε ποσοστό προκηρυχθεισών θέσεων 20% ανά ειδικότητα και τμήμα, εάν έχουν υποβληθεί αιτήσεις αποφοίτων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο αριθμός των θέσεων που προκύπτει από την ποσόστωση,
στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό.
   iii. Σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια κατάταξης αποφοίτων, σε περίπτωση που οι αιτήσεις των υποψηφίων είναι περισσότερες από το 20% των προκηρυχθεισών θέσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα μόρια
κατάταξής τους από το βαθμό του πτυχίου και την ηλικία προσαυξάνονται κατά 10%.

Υποχρεώσεις Μαθητευόμενου

Οι μαθητευόμενοι που παρακολουθούν το «Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας» οφείλουν:

  •           Να παρακολουθούν το «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας» στη Σχολική Μονάδα και παράλληλα, να συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας».
  •           Να συνυπογράψουν τη Σύμβαση Μαθητείας με την επιχείρηση.
  •     Να εκτελούν κάθε εργασία που του αναθέτει ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικός (στη Σχολική Μονάδα) και ο υπεύθυνος εκπαιδευτής (στην επιχείρηση), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Πρόγραμμα Σπουδών στη Μαθητεία.
  •           Να τηρούν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας εργασίας της επιχείρησης.
  •           Να τηρούν το ωράριο του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας».
  •           Να έχουν  εμφάνιση συμβατή με το εργασιακό περιβάλλον και να σέβονται την κινητή και ακίνητη περιουσία της επιχείρησης.
  •           Να συνεργάζονται  αρμονικά με τα στελέχη της επιχείρησης.
  •           Να μην δημιουργούν προβλήματα σε πελάτες ή συνεργάτες της επιχείρησης
  •           Να ενημερώνουν έγκαιρα τους Υπευθύνους της Σχολικής Μονάδας σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στη συνεργασία τους με την επιχείρηση.
  •           Να προσκομίζουν, όπου απαιτείται, όλες τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις για την εξάσκηση του επαγγέλματος και να συμπληρώνουν έγκαιρα όλα τα έντυπα Μαθητείας (παρουσιολόγια, ημερολόγιο μάθησης, μηνιαίο δελτίο απασχόλησης κλπ.) σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Εκπαιδευτικό.
  •           Με την ολοκλήρωση του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας»  να συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης της μαθητείας.
  •           Να τηρούν τα όρια απουσιών. Το όριο απουσιών του Προγράμματος εργαστηριακού μαθήματος ειδικότητας στο σχολείο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% του συνολικού αριθμού ωρών του Προγράμματος.

Υποχρεώσεις Εργοδότη

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν  που συμμετέχουν στην υλοποίηση της  «Τάξης Μαθητείας» αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. οφείλουν να διασφαλίζουν τις παρακάτω αρχές:

?    Εφαρμογή των αρχών του Εθνικού Πλαισίου Ποιότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Μαθητεία.

?    Σύναψη  «Σύμβασης Μαθητείας» μεταξύ της επιχείρησης και του μαθητευόμενου η οποία συνυπογράφεται από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ και καθορίζει τους όρους υλοποίησης του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας ? Μαθητεία σε εργασιακό χώρο.

?  Τήρηση  των όρων της Σύμβασης Μαθητείας και του Προγράμματος Μάθησης στο χώρο εργασίας (learning agreement). Το Πρόγραμμα Μάθησης στο χώρο εργασίας (learning agreement) οφείλει να είναι συμβατό με το πρόγραμμα σπουδών κάθε ειδικότητας, να περιλαμβάνει  γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ή και ολοκληρωμένες επαγγελματικές δραστηριότητες/ εργασίες και άλλα έργα (projects) και αποτελεί παράρτημα της σύμβασης Μαθητείας.

Ορισμό έμπειρου στελέχους ως «εκπαιδευτή στην επιχείρηση», ο οποίος αναλαμβάνει την  αποτελεσματική υλοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην επιχείρηση, την παρακολούθηση της προόδου του εκπαιδευόμενου και την ανατροφοδότηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού στη Σχολική Μονάδα. Ο «εκπαιδευτής στην επιχείρηση» πρέπει να έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εφαρμογή της μαθητείας,

?Ενημέρωση των μαθητευόμενων σχετικά με τις δραστηριότητες, τα αντικείμενα και τους τομείς της επιχείρησης και  την ομαλή ένταξή τους στο εργασιακό περιβάλλον με έμφαση σε  θέματα που άπτονται των εργασιακών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

?    Κατάλληλες εγκαταστάσεις για την εκπαίδευση στο χώρο της επιχείρησης στη συγκεκριμένη ειδικότητα, τα κατάλληλα μέσα και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

?   Τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, για την προστασία των εργαζομένων. Επίσης οφείλει να παρέχει τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας στους μαθητευόμενους.

?      Συνεργασία με τη Σχολική Μονάδα για την υλοποίηση του Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας, όπως αυτό ορίζεται από τις προδιαγραφές του Προγράμματος για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, και να αναθέτει στον εκπαιδευόμενο εργασίες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Πρόγραμμα αυτό.

?  Τήρηση όλων των μέσων (ηλεκτρονικών και εντύπων) παρακολούθησης της υλοποίησης της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης (παρουσιολόγια,  ημερολόγια μάθησης, έντυπα προόδου μαθητή κ.α.).

?     Καταχώρηση στο σύστημα Εργάνη του πίνακα Ε3.4 σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις την έναρξη την Μαθητείας ή τη διακοπή αυτής  για κάθε μαθητευόμενο που απασχολεί.

?    Έλεγχος και συνυπογραφή του  Ημερολογίου Μάθησης, για την καταγραφή σε τακτική βάση των βασικών εργασιών ή ολοκληρωμένων έργων που εκτελεί ο μαθητευόμενος κατά τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας». Το έντυπο συμπληρώνεται σε ημερήσια βάση από τον μαθητή, σε συνεργασία ?ε τον εκπαιδευτή της επιχείρησης που τον επιβλέπει και υποβάλλεται μηνιαίως από το μαθητή στο ΕΠΑΛ. Με αυτό το έντυπο ενημερώνεται ενυπογράφως ο εκπαιδευτικός της Σχολικής Μονάδας.

Έλεγχος και συνυπογραφή Μηνιαίου Δελτίου Απασχόλησης Μαθητή, το οποίο συμπληρώνεται σε ημερήσια βάση από τον μαθητευόμενο και στο τέλος κάθε μήνα σφραγίζεται και υπογράφεται από τον υπεύθυνο της επιχείρησης και αποστέλλεται στο ΕΠΑ.Λ προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος για την έγκριση καταβολής της επιδότησης του προγράμματος.

Ημερήσια αποζημίωση και ασφάλιση

Στους μαθητευόμενους που παρακολουθούν το «Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας» καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση και τους παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη

Αποζημίωση

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευόμενων του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» ορίζεται στο ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) επί του εκάστοτε ισχύοντος νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ήτοι 33,10 ευρώ για τους μαθητευόμενους ή όπως αυτό διαμορφώνεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Το ποσό της επιδότησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ορίζεται στα 32,82 ευρώ για κάθε ημέρα του «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο» ή όπως αυτό διαμορφώνεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Επισημαίνουμε ότι μέρος του ποσού αποζημίωσης επιδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ και καταβάλλεται από τον Ειδικό Λογαριασμό στους μαθητευόμενους.

Η επιδότηση δεν καταβάλλεται για τις ημέρες της κανονικής άδειας, ασθένειας, δώρων και λοιπών επιδομάτων (όπου αυτά εξακολουθούν να ισχύουν). Στις περιπτώσεις κανονικής άδειας οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν ολόκληρο το προβλεπόμενο ημερομίσθιο στους μαθητές. Στις περιπτώσεις απουσίας λόγω ασθένειας εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 657-658 του Α.Κ.

Κανονικές άδειες: Οι μαθητευόμενοι δικαιούνται κανονική άδεια 12 ημερών με αποδοχές   σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ασφάλιση:

Οι μαθητευόμενοι κατά το διάστημα της «Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας & Μαθητείας στον εργασιακό χώρο», υπάγονται στην ασφάλιση, τόσο του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος, όσο και του κλάδου παροχών ασθένειας σε χρήμα, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος, διότι καταβάλλονται εισφορές για τους αντίστοιχους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Οι ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλισμένου και εργοδότη, για κύρια σύνταξη, υγειονομική περίθαλψη, επικουρική ασφάλιση, βαρέων και ανθυγιεινών και επαγγελματικού κινδύνου βαρύνουν και καταβάλλονται από τον εργοδότηΟι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ (Ανεργία, Στράτευση, ΔΛΟΕΜ, ΛΠΕΑΑΕ, ΕΛΠΕΚΕ-ΛΕΠΕΕ, ΕΚΛΑ, Εργατική Κατοικία, Εργατική Εστία), τις οποίες συνεισπράττει ο e-ΕΦΚΑ, επιμερίζονται μεταξύ ασφαλισμένου και εργοδότη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τους μισθωτούς ασφαλισμένους, και βαρύνουν τον ασφαλισμένο και εργοδότη κατά τα προβλεπόμενα ποσοστά. Ο εργοδότης παρακρατά την εισφορά του ασφαλισμένου και την αποδίδει, μαζί με την εργοδοτική εισφορά, στον e-ΕΦΚΑ.

Οι εισφορές στον ΕΦΚΑ υπολογίζονται στο ήμισυ των πραγματικών αποδοχών και καταβάλλονται μέσα στις κατά νόμο προθεσμίες. Ως εκ τούτου το ποσό υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών ορίζεται σε: 16,55 ευρώ ημερησίως (33,10 /2 = 16,55).

Τα ποσά που αναγράφονται στο άρθρο αφορούν το τελευταίο νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, σε περίπτωση τροποποίησης του θα τροποποιηθούν ανάλογα.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επισυνάπτεται η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του εποπτευόμενου Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), στην οποία καθορίζεται η αποζημίωση και η ασφάλιση των μαθητευομένων καθώς και η νομοθεσία από την οποία προκύπτει.

Εγκύκλιος Υπ.Ε.Κ.Υπ.: ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση των μαθητευόμενων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4763/2020»

Πρόσθετες πληροφορίες