Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας

Το 1ο ΕΠΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ προσκαλεί υποψηφίους – απόφοιτους, για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας που θα λειτουργήσει στο σχολείο μας, στην ειδικότητα:

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Οι υποψήφιοι – απόφοιτοι των άλλων ειδικοτήτων προτείνεται να αναζητήσουν τμήματα των ειδικοτήτων τους και να υποβάλουν αίτηση στα άλλα ΕΠΑ.Λ του νομού μας ή σε άλλα ΕΠΑ.Λ περιοχών της επιλογής τους

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Η αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση e-mathiteia.minedu.gov.gr σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

Σε περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης της αίτησης ή τεχνικού προβλήματος, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με το σχολείο μας για να βοηθηθούν.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για όσους υποψήφιους πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη. Τονίζεται ότι ο εργοδότης δεν δύναται να έχει α’ βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο.

Επισημαίνεται ότι η όποια επικοινωνία αποφοίτων με ΕΠΑ.Λ. καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» δεν αντικαθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην Ε΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.

Αφού υποβάλλεται την αίτηση αποθηκεύστε τη, γιατί ο Α/Α (Αύξοντας Αριθμός) θα σας χρειαστεί για επόμενες ενέργειες

 

Συνοδευτικά έντυπα – Δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

A) Φωτοαντίγραφο :

$1  ·         απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

$1  ·         πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

$1  ·         ταυτότητας

$1  ·         αποδεικτικού ΑΜΚΑ

$1  ·         αποδεικτικού ΑΦΜ [Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει ΑΦΜ μπορεί να υποβάλλει την αίτηση και να προσκομίσει αποδεικτικό ΑΦΜ κατά την εγγραφή του]

$1  ·         γνωμοδότηση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

B) Υπεύθυνη δήλωση

[Δηλώνω ότι θα είμαι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης κατά την εγγραφή μου και ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στα συνοδευτικά έγγραφα είναι αληθή]

Επισημάνσεις

Στο email που θα δηλώσετε στο πληροφορικό σύστημα θα δεχτείτε ένα μήνυμα μετά την αίτησή σας, για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας και να μπορέσετε στη συνέχεια να υποβάλλετε ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά σας και να ολοκληρώσετε την αίτησή σας. Σε περίπτωση που δεν δεχτείτε κάποιο email ελέγξτε αν πήγε στα ανεπιθύμητα, αλλιώς να αποστείλετε ένα e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σημειώνοντας τον Α/Α της αίτησής σας, το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να σας σταλεί και πάλι σύνδεσμος ενεργοποίησης.

Tα ανωτέρω δικαιολογητικά θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μαζί με την αίτηση συμμετοχής και σύμφωνα με τις οδηγίες του Πληροφοριακού Συστήματος.

Ανακοίνωση Προσωρινού Πίνακα Κατάταξης

Κατόπιν επεξεργασίας των αιτήσεων θα ανακοινωθεί προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του σχολείου http://1epal-loutr.kor.sch.gr/autosch/joomla15/ μας στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Κορινθίας http://dide.kor.sch.gr/dde/index.php/el/, καθώς και στην ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε, Πελοποννήσου https://pelop.pde.sch.gr τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 14:00μ.μ.

Προθεσμία υποβολής ενστάσεων

Επί του προσωρινού πίνακα είναι δυνατή η υποβολή ενστάσεων στο εκάστοτε ΕΠΑ.Λ. υποβολής της αίτησης μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (γίνονται δεκτές μόνο πλήρως αιτιολογημένες ενστάσεις) από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 12:00.

Ανακοίνωση τελικού πίνακα κατάταξης

Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων θα ανακοινωθεί ο τελικός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://1epalloutr.kor.sch.gr/autosch/joomla15/   στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Κορινθίας http://dide.kor.sch.gr/dde/index.php/el/, καθώς και στην ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε, Πελοποννήσου https://pelop.pde.sch.gr, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Εγγραφή

Οι υποψήφιοι που συγκαταλέγονται στον τελικό πίνακα κατάταξης θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα Μαθητείας από την Τρίτη 05 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 08 Ιανουαρίου και ώρα 13:00.

Σε περίπτωση που δεν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής όλοι οι επιτυχόντες που συγκαταλέγονται στον τελικό πίνακα κατάταξης, θα κληθούν για εγγραφή με τη σειρά κατάταξης τους, οι επιλαχόντες προς εγγραφή έως την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και ώρα 13.00.

Πρόσθετες πληροφορίες