ΛΟΝΔΙΝΟ 2017-2018


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ERASMUS +

Erasmus Λονδίνο 2018

26/2/2018 - 12/3/2018

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού προγράμματος κινητικότητας για την εκπαίδευση και την κατάρτιση, Erasmus+,  36 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λουτρακίου επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο και πιο συγκεκριμένα το Λονδίνο κατά την περίοδο 26 Φεβρουαρίου 2018 ?  12 Μαρτίου 2018. Οι συμμετέχοντες κατανεμήθηκαν σε 2 ομάδες, που η κάθε μία αποτελείτο από 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο ομάδων παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κατάρτιση νοσηλευτών σε ασθενείς υψηλού κινδύνου», στις εγκαταστάσεις του οργανισμού υποδοχής  ?The London First Aid Training Company?, και είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις , ικανότητες και δεξιότητες τους, εφαρμόζοντας πρακτική άσκηση. Ακόμα, επισκέφτηκαν κλινικές νοσοκομείων του Λονδίνου που περιθάλπουν τέτοιους ασθενείς και αποκόμισαν εμπειρίες εφαρμογής των τεχνικών που διδάχτηκαν σε πραγματικές συνθήκες.

Επιπρόσθετα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολιτισμικές επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο φυσικής Ιστορίας, την Οξφόρδη, το Αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς, το Ναυτικό μουσείο κ.α., και τους δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά, παλιά και νέα, κτήρια, τις πλατείες, τα πάρκα και τα εμπορικά καταστήματα. Έζησαν για  15 ημέρες το πολυπολιτισμικό και αρμονικά συνεργαζόμενο περιβάλλον του Λονδίνου.

Στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Πρόσθετες πληροφορίες